Darüşşafaka Gymnasium Sports Center

Üç yıl üstüste üye olduğum ve daha fazla kaldıramayacağım spor merkezi.
Evime yakın olduğu için tercih etmiştim. Ben üye olduğumda henüz civarda rekabeti arttıracak alternatifleri açılmamıştı. Açılanlar da bir şekilde yoluma ters kaldığı ve iş çıkışı trafikte acı çekmemi gerektirdiği için tercih etmemiştim. Bir de eski üyeyim diye fiyat avantajı yaratıyordu; ucuz olması sebebiyle de devam edemezsem yanan paracıklarıma daha az üzülecektim.
Ancak Darüşşafaka Gymnasium Sports Center aslında ayrıca bir stress merkezi. Eğer burada karşılacağınız stresi berteraf edebilirseniz stresten kaynaklanan bir hastalığa yakalanma ihtimaliniz azalıyor. Üstelik hele bir de spor yapma şansına nail olabilirseniz umursamayıp tüm aksaklıklarını sizden sağlıklısı olmuyor.
Rekabet artınca aslında en çok tüketiciler memnun oluyor sanırdım. Çünkü rekabet demek temiz havlular, temiz bir ortam ve kaliteli makinalar demek benim için. Ancak Darüşşafaka Gymnasium Sports Center farklı bir bakış açısıyla fiyata oynamayı tercih etti. Böyle olunca da arz talep meselesi üye sayısı patladı. Üye sayısı patlayınca da paralellinde bir sürü problem ortaya çıktı. Stres daha içeri girerken başlıyor. İlk soru " acaba park yeri bulabilecek miyim?" Mekanda 60 araçlık bir kapalı bir otopark var ama genelde boş olmuyor hele de mesai saatlerinden sonra gidildiyse. Bu durumda dışarıda park yeri arıyorsunuz ve yaklaşık 250 metre uzakta bir yer bulabiliyorsunuz. İçeri girdiniz havlu bulamıyorsunuz. Bulduklarınız ise artık yıkanmaktan grimsi bir hal almış hepsinin üstünde koca koca lekeler. Zaten o havluların üstünde tepiniyor sevgili üyeler. Yıkansa ne olacak? Diyelim kendi havlunuzu getirdiniz bu sefer de boş dolap bulmanız için birisinin gitmesini beklemek zorunda kalıyorsunuz. Çok şanslısınız ve dolap da buldunuz ve pilates gibi salon sporu yapacaksınız. Salon hınca hınç insan dolu yer yok hoca kalabalıktan ne sizinle ilgilenebiliyor ne de doğru dürüst hareket yaptırabiliyor çünkü takviye malzemeler de lastik, pilates topu veya dumble gibi yetersiz. Bunların hepsini aştınız yere serilen spor minderlerinin hali harap aman kafanız gözünüz bir yere değmesin mikrop kapabilirsiniz.
Eğer salon sporu yerine aletler ile çalışacaksanız gerçekten daha şanssızsınız. Bir kere yoğun ter kokusuna alışmak için önce beş dakika bekleyeceksiniz. Özellikle mesai saati sonrası en az otuz dakika da bir aletin boşalmasını bekleyeceksiniz. (Aletlerin de her hafta 3-4 tanesi arızalı bu arada). Bindiniz bir koşu bandına ama ne kulaklığa dokunabiliyorsunuz ne de ayar düğmelerine çünkü resmen ter damlıyor üzerlerinden. Kendi kulaklığınızı getirdiniz yürürken TV izleyecekseniz önce çalışan bir TV bir de ayarlamak için kumanda bulmanız lazım. Yürüyüş bitti sıra bisiklette siz ter içindesiniz ama o ne bisikletler full. Terim soğumasın diye ya başka bir şeyler yapmak ya da otuz dakika yürüyüş ile yetinip eve gitmeniz lazım.
Diyelim ki yüzmeye karar verdiniz. İçerde kapalı bir yarı olimpik yüzme havuzu var. Havuzu altı kulvara ayırmışlar. Dolap buldunuz giyindiniz ama o ne duşlar çalışmıyor. Bana ne deyip havuza giriyorsunuz. Ama herkes sizin gibi yaptığı için muhtemelen havuz mikrop yuvası bu yüzden sakın su yutmayın. Havuza da bu kadar çabuk giremiyorsunuz. Erken gelirseniz ne ala yok gelmediyseniz aynı kulvarda üç kişi yüzmek zorundasınız. Çekinmeyin girin siz girmezseniz arkanızdan gelen üçlüyü tamamlıyor. Havuz adeta halk plajı kulvar kalabalığı dışında ayrıca sizin yüzmenizin bitmesini bekleyen endişeli gözler ile de karşılaşıyorsunuz.
İşiniz bitti soyunma odasına geldiniz. Soyunma odasının ne kadar kötü koktuğuna ve nasıl pis olduğuna da burada değineyim bari. Çalışan bir duş bulursanız artık yıkanıp evinize gidebilirsiniz.
Aslında Darüşşafaka Gymnasium Sports Center çok çok güzel bir merkezdi. Yazları açık, tam olimpik yüzme havuzu son derece nezih olurdu. Dolaplar, duşlar ve havuz tertemizdi ilk başlarda; ne olduysa son bir yıl içinde oldu. Bunların hiç biri önemli değil yeterki ucuz olsun diyorsanız bir şey diyemem ama ucuz etin yahnisine gelemem derseniz başka bir alternatif değerlendirmenizde fayda var.

0 yorum: